Desi perioada de scadere economica nu influen­tea­za decizia managerilor locali de a urma un program de MBA, se observa totusi o crestere a interesului pe care il acorda romanii in acest an pentru programele edu­ca­tionale de business.

Un numar de 300 de executivi in special din middle management au fost joia trecuta la targul international de MBA QS World MBA Tour, or­ganizat de compania QS, aproape dublu fata de anul trecut.

"Calitatea candidatilor a crescut, nu mai vin ca in anii trecuti adolescenti sau tineri, ci vin manageri cu ex­pe­rienta necesara pentru inscrierea la un MBA. Daca in ur­ma cu 4 - 5 ani majoritatea executivilor romani voiau sa plece in Marea Britanie sau in SUA la studii, acum ei vor sa fie mai aproape de casa, sa urmeze cursurile in Romania sau in regiune, pentru ca vor sa-si pastreze joburi­le", sustine Zoya Zaitseva, regional marketing director al QS.

Oliver Olson, directorul programului de MBA al scolii de afaceri Maastricht School of Management, spune ca inca mai sunt oameni dispusi sa investeasca in educatie.

Citeste continuarea in Ziarul Financiar