Nu toti angajatorii au respectat legea si nu si-au protejat angajatii, asa ca inspectorii au dat amenzi intre 1.000 si 2.500 de lei. In unele situatii, Inspectia Muncii a descoperit ca, in unele situatii, angajatii munceau cu echipament de vara. Primii vizati au fost angajatii spalatoriilor auto, dar si cei ai vulcanizarilor sau ai firmelor de salubritate.

 "Am dispus ca toate platformele noastre care au cabine cu cinci locuri sa le asigure oeriodic caldura muncitorilor", spune George Nicolau, purtator de cuvant la o firma de salubritate.

In firmele de vulcanizare vizitate de inspectorii de munca era mai frig ca afara, iar patronii nu respectau niciuna dintre prevederile legale pentru protectia angajatilor in perioadele geroase. "Angajatorii trebuie sa distribuie ceai fierbinte si sa asigure pauze pentru asigurarea capacitatilor de termoreglare.", spune Dantes Nicolae Bratu, inspector general adjunct la Inspectia Muncii.

Potrivit legii, cine munceste la temperaturi de sub -25 de grade Celsius, trebuie sa primeasca din partea angajatorului o jumatate de litru de ceai fierbinte pe zi, echipament de protectie si pauze de 15 minute, la fiecare ora, in care sa se adaposteasca intr-un spatiu incalzit.