"Am avut discutii generale despre aplicarea Legii salarizarii anul viitor, am discutat despre modul in care a fost implementat noul sistem de pensii, dar cel mai mult am discutat despre Codul asistentei sociale, care va fi in Parlament in toamna acestui an, si am dat asigurari FMI-ului ca ne vom concentra pe o focalizare cat mai buna a ajutoarelor pentru cei saraci", a spus ministrul Muncii, citat de Mediafax.

Nu se stie cand se va reveni la salariile din 2010

Intrebat daca exista sanse ca salariile din sistemul public sa creasca, ministrul Muncii a precizat ca aceasta decizie va trebui luata de catre Guvern, existand deja discutii despre acest subiect, care vizeaza anul 2012.

Sebastian Lazaroiu a declarat insa ca nu s-a stabilit deocamdata modul in care se va face revenirea la nivelul salariilor din iunie 2010, daca va fi vorba de esalonare sau nu.

"In sectorul public va trebui sa revenim, pentru ca si economia isi revine, s-au mai facut disponibilizari si cred ca se poate reveni la salariile din 2010, dar cand si cum se va face asta e greu de spus", a adaugat Lazaroiu.

"Incercam inca de la anul sa facem reduceri cat mai mari, in sensul de a nu mai cheltui atat de multi bani decat pentru oamenii care au intr-adevar nevoie", a afirmat apoi Lazaroiu.

Intrebat daca urmeaza sa mai fie dati oameni afara, ministrul Muncii a precizat ca nu s-a discutat despre asa ceva cu delegatia FMI.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla la Bucuresti in perioada 20 iulie - 1 august pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv si a modului in care au fost indeplinite tintele stabilite pentru prima jumatate a acestui an.

Citeste si:

Risipa greceasca: 40% dintre tineri sunt someri. Parlamentarii beneficiaza de mai multe facilitati decat ministrii germani

Cum pot salva femeile destepte economia globala