"In anul 2019, in Romania vor fi mai multi barbati la varsta casatoriei decat partenere disponibile. Un milion de tineri isi vor cauta perechea, iar aproximativ 160.000 de barbati vor ramane necasatoriti. In asemenea perioade de dezechilibru intre numarul barbatilor si cel al femeilor, cercetatorii arata ca exista riscul de avea revolutii (chiar de catifea) sau cresteri ale agresivitatii (razboaie)", scria Lazaroiu intr-un material publicat, anul acesta, de Ziua Indragostitilor, in revista Q Magazine.

Tot atunci, Lazaroiu sustinea ca "prea multe mirese in 1989 l-au dat jos pe Ceausescu". Acesta a aratat ca, obsedat de cresterea rapida a populatiei, Ceausescu a interzis avorturile, iar mijloacele contraceptive erau greu de gasit pe piata.

"Nemaivorbind despre faptul ca romanii nu erau educati inca intr-o cultura a contraceptiei. Astfel, natalitatea a crescut brusc. Din cauza lipsei partenerilor, fetele lasa garda jos mai repede, iar baietii incearca sa profite cat mai mult de acest trend libertin. Numai ca, in 1989, frustrarea era de ambele parti. Fetele nu isi gaseau parteneri, iar baietii nu puteau profita de numarul mare de potentiale partenere din cauza regimului extrem de restrictiv. Un asemenea potential de frustrare a contribuit, cu siguranta, la revoltele de la sfarsitul lunii decembrie. Mai ales ca Revolutia din 1989 a fost una, in primul rand, a tinerilor iesiti in strada. Asadar, impiedicarea unei revolutii sexuale a dus la o revolutie politica. Nu vreau sa spun ca doar acest fenomen al aglomeratiei de mirese a produs rasturnarea regimului din 1989, dar sigur a fost un factor favorizant. Pe langa frustrarile alimentare si cele privind libertatea de exprimare, s-au adaugat frustrarile unei revolutii sexuale neimplinite", a scris Lazaroiu.

El s-a pronuntat cu acea ocazie si asupra evolutiei demografice in Romania si asupra oportunitatii legalizarii prostitutiei.

"Este clar ca o parte dintre barbatii nascuti la sfarsitul anilor '80 in Romania nu isi vor putea intemeia o familie. (...) In asemenea perioade ne putem astepta la o inflorire a industriilor sexuale, in special a prostitutiei. De altfel, statul trebuie sa ia in calcul legalizarea prostitutiei pentru a rezolva macar o parte din problema. Chiar daca multi dintre acesti barbati nu isi vor gasi o pereche stabila, va trebui ca ei sa isi satisfaca pulsiunile sexuale. In conditiile in care numarul de prostituate este mic, iar fenomenul clandestin, vor creste agresivitatea si violenta sexuala, dar si conflictele intre barbati generate de o partenera", a mai aratat Lazaroiu.

Intr-un alt editorial publicat la sfarsitul lui decembrie 2010 tot in Q Magazine, Lazaroiu - consilier prezidential - scria ca partidele "vor fi foarte prudente sa promita marea cu sarea" in 2012, an electoral in care conceptul-cheie va fi "Alba-ca-zapada" - o schimbare fundamentala in ordinea sociala si institutionala.

"Alba-ca-Zapada va fi conceptul-cheie al anului 2012. Unii il inteleg ca pe o noua formatiune politica, altii ca pe un vechi partid, radical transformat. Eu l-as intelege mai degraba ca pe o schimbare fundamentala in ordinea sociala si institutionala. Esecul marilor agregate, fie ca vorbim despre state, banci sau corpo­ratii, are consecinte dramatice asupra democratiei elective. Sobrietatea, cumpatarea si competitia onesta vor domina populismul, clientelismul lenes si risipa vesela din administratie. Societatea a intrat deja in alerta. Si isi va gasi propriile forme de veghe", sustinea Lazaroiu.

Dar Alba-ca-Zapada nu a fost singurul personaj de poveste folosit de Lazaroiu in scrierile sau declaratiile sale privind calcule electorale. El a mai descris posibile scenarii electorale cu personaje de poveste - Scufita Rosie, Fetita cu chibrituri, Mos Craciun sau Capra cu trei iezi. Dar s-a referit - tangential - si la "Razboiul stelelor".

Lazaroiu a mai scris, pe blogul sau, si despre "Micky Mao": "Pentru a cincisprezecea oara (?) il auzim pe Micky Mao de la PSD cum il suspenda pe presedinte. A mai gasit el o incalcare a Constitutiei. Nu e cam mult?", scria Lazaroiu.

Sebastian Lazaroiu a scris si ieri pe blog un material de culoare, intitulat "Povestea lui Pinocchio din care se vede cum copiii indaratnici n-asculta de cei care stiu mai multe decat ei" : "«Greierasul-vorbitor mi-a spus: Asa-ti trebuie: n-ai vrut s-asculti» si eu i-am raspuns: «Ia slabeste-ma, Greier impielitat»… si el mi-a mai spus: «Esti o papusa si ai capul de lemn», iar eu l-am pocnit cu ciocanul in cap si l-am omorat - Carlo Collodi, Aventurile lui Pinochio".