"As dori sa va cer sprijinul pentru a se realiza toate lucrurile necesare in vedere ridicarii restrictiilor de pe piata muncii, fiind foarte important ca cetatenii romani sa se bucure de toate drepturile", a spus Boc, scrie Mediafax.

Malta este una dintre tarile europene care au impus restrictii in privinta accesului lucratorilor romani pe piata muncii.

Desi aderarea Romaniei la UE presupune, printre altele, si accesul neingradit la munca in orice stat membru, o parte dintre acestea au impus restrictii, in 2007, pentru romani si bulgari.

Noua dintre ele le mentin si in 2010, in conditiile in care, potrivit Tratatului de aderare, statele UE au dreptul sa restrictioneze accesul la munca pe o perioada de maximum 7 ani.

In 2007, cand Romania si Bulgaria au fost primite in UE, mai mult de jumatate dintre statele membre au impus restrictii pe piata muncii, cea mai vehementa fiind Marea Britanie. La trei ani de la aderare, noua tari UE inca mai mentin restrictiile, respectiv Austria, Belgia, Franta, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Marea Britanie si Olanda.

Pentru a se putea angaja intr-una din aceste tari, romanii au nevoie in continuare de permis de munca.

Vezi aici cum poti lucra legal intr-una din aceste tari