Decizia a fost luat prin aprobarea unui memorandum in sedinta de miercuri a Guvernului, dupa ce autoritatile spaniole au anuntat ca vor reintroduce pentru muncitorii romani restrictiile existente inainte de 1 ianuarie 2009.

"Din discutiile pe care le-am avut saptamana trecuta la Madrid cu autoritatile spaniole, dar si cu comunitatile de romani din Spania, am constatat ca exista o stare de confuzie in randul romanilor legata de modul in care vor fi aplicate aceste masuri si am realizat ca instructiunile de aplicare date de autoritatile spaniole nu sunt foarte clare. In acest sens, am decis infiintarea acestei linii telefonice la care romanii din Spania, dar si din Romania pot suna gratuit in asa fel incat sa nu apara niciun fel de abuzuri pentru cei care se afla acum in Spania", a aratat Lazaroiu, citat de Mediafax.

Acesta a precizat ca personalul care va raspunde la apelurile telefonice se va afla in Romania, fiind deja pregatita o echipa, iar in urma rezolvarii unor detalii tehnice linia telefonica ar putea fi functionala in circa doua saptamani.

Sebastian Lazaroiu a mai spus ca la nivelul ministerelor de resort din Romania si Spania a fost constituit un grup de lucru, iar sesizarile primite vor fi transmise acestui grup de lucru pentru solutionare.

Decizia a fost luata dupa ce guvernul de la Madrid a reintrodus restrictii pe piata muncii pentru romani, din cauza somajului ridicat si a dificultatilor economice prin care trece Spania.

Citeste si:

Lazaroiu: “Restrictiile impuse de Spania nu au inca girul CE. Eu, cel putin, nu inteleg situatia exceptionala”

Spania face ce n-a mai facut nimeni in UE. Accesul romanilor la munca, restrictionat