In clasamentul liceelor romanesti, conduce Colegiul National "Santul Sava" din Capitala, urmat de Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta, pe a treia pozitie aflandu-se Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati.

Topul a fost realizat prin ponderarea mediei de admitere (50%), a mediei de la examenul de Bac (30%) si a mediei rezultatelor obtinute la olimpiade (20%).

Cine a vrut sa intre anul acesta la Sava, in Bucuresti, la sectia matematica-informatica intensiv engleza, a trebuit sa aiba media de minimum 9,93. La alte sectii se putea si cu medii mai proaste, 9,65 sau, hai, 9,52.

Liceul care a avut 36 de participanti la olimpiadele nationale si judetene si a avut, anul acesta, o promovabilitate intre 98,99 si 100%, in functie de specializare, cu medii care au variat intre 8,68 si 9,30.

Al doilea cel mai bun liceu din Bucuresti este anul acesta Colegiul National "Mihai Viteazul", unde cine a vrut sa intre anul acesta a trebuit sa aiba media minimum 9,34 si toti elevii au trecut de examenul de bacalaureat cu o medie de 9,08.

Citeste continuarea in Gandul