"Pana in prezent, am verificat 160.000 de dosare pentru indemnizatia de crestere a copilului si avem un procent de fraudare de 5%, cazuri in care nu exista societatile declarate ca angajatori. Desi avem acelasi numar de beneficiari, aproximativ 190.000 anual, sumele cresc exponential, inseamna ca fenomenul abuzurilor se extinde", a declarat Ioan Botis, citat de Mediafax.

Botis s-a declarat "bulversat" de "vestile cu mamele care se programeaza pentru cezariana pana la 1 ianuarie", sustinand ca, in opinia lui, o plata in plus nu ar putea sa justifice un asemenea demers, viata copilului ai interesul de a avea un copil sanatos fiind mult mai importante.

Ministrul Muncii a adaugat ca sunt mai multe modalitati de sprijin pentru mamele care se intorc mai repede la munca dupa concediul de crestere a copilului, dand ca exemple constructia de crese in 2011, legea bonelor, act normativ aflat in prezent in discutie la Parlament, cupoanele de cresa cuprinse in legea educatiei, o lege a tichetelor de cresa, care acorda anumite facilitati angajatorilor.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta care reglementeaza acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, potrivit careia mamele vor avea posibilitatea sa opteze fie pentru o indemnizatie cuprinsa intre 600 si 3.400 de lei, pentru un an, plus un an de concediu neplatit, fie pentru un concediu de crestere a copilului pentru o perioada de doi ani, dar cu o indemnizatie plafonata la 1.200 lei.