Potrivit lui David, scopul numarul 1 al companiei de stat este eficientizarea si reducerea costurilor de operare, iar in perioada imediat urmatoare va incepe discutii cu sindicatele pe marginea acestui program de restructurare.

"Targetul este de scadere cu pana la 20% a tuturor costurilor, ceea ce implicit inseamna si salariati", a adaugat directorul general al producatorului de energie.

El a lasat sa se inteleaga ca negocierile cu sindicatele vizeaza, de asemenea, restructurarea a maximum 20% din numarul de posturi.

Decebal Sulea, presedintele sindicatului Hidrosind, nu a putut fi contactat pentru comentarii pana la ora transmiterii acestei stiri.

Planul sefului companiei de stat este sa evite insa concedierile colective, caz in care ar trebui sa plateasca salarii compensatorii - record.

Societatea are peste 5.000 de angajati si pentru salariilor acestora scoate din casierie lunar circa 25 de milioane de lei.

Potrivit Contractului colectiv de munca, angajatii care parasesc compania beneficiaza de ajutoare de concediere, care pot ajunge pana la 48 de salarii compensatorii.

Cuantumul ajutoarelor de concediere se acorda in functie de vechime.

"Cei care au o vechime cuprinsa intre sase luni si cinci ani pot beneficia de un ajutor de 12 salarii de baza brute. Cei care au lucrat in companie intre cinci si 10 azi (pot primi - n.r.) 18 salarii de baza brute. Angajatii cu o vechime cuprinsa intre 10 si 20 de ani - 24 salarii de baza brute, iar cei cu vechime intre 20 si 25 ani - 36 salarii de baza brute", se arata intr-un comunicat de joi al companiei de stat.

Salariul mediu de baza brut in Hidroelectrica a fost in luna mai de 2.622 lei.

Hidroelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.

Citeste si Unora le-ar conveni sa fie concediati! Vezi ce salarii compensatorii se dau la stat!