Sarbu a declarat ca problema revenirii salariilor bugetarilor in anul 2011 la valorile din iulie 2010 este una de negociere intre sindicate si Guvern si a precizat, totodata, ca formatiunea pe care o conduce a discutat cu coalitia guvernamentala formule prin care o parte din aceasta pierdere sa fie recuperate de la 1 ianuarie 2011.

"Se lucreaza la patru scenarii. E o greseala din partea Guvernului faptul ca schioapata dialogul cu sindicatele. Indiferent care va fi procentul de recuperare a salariilor, 25% sau mai putin, trebuie stabilit la masa negocierilor. In acest moment, si aici cred ca Guvernul a ratat putin momentul dialogului, este ceva de dat inapoi, mai mult sau mai putin", a afirmat liderul UNPR, citat de Mediafax.

Sarbu a mai spus ca Guvernul are resurse sa dea inapoi bugetarilor o parte din procentul taiat de la 1 iulie.

Problema revenirii salariilor in anul 2011 la valorile din iulie este una de negociere intre sindicate si Guvern. Cred ca Guvernul are resurse sa dea o parte sau in totalitate din ce s-a pierdut la 1 iulie. Instrumentul cel mai bun este de a stabili fondul de salarii pentru fiecare sector si apoi fiecare sector sa-si negocieze acest fond de salarii in limitele legii. Acest proces al negocierii a fost ratat", a afirmat Sarbu.

Nu este prima data cand UNPR critica deciziile Executivului, desi formatiunea politica face parte din coalitia de guvernare. Sarbu a conditionat sustinerea Cabinetului Boc prin renuntarea la taierea pensiilor si a propus ca, in cazul in care Guvernul va impozita si pensiile mai mici de 1.000 de lei, sa majoreze aceste venituri cu echivalentul impozitului retinut de stat.