Cele mai mici salarii oferite de angajatorii prezenti la Targul de la Iasi sunt cuprinse intre 2.000 - 3.000 de euro pe luna, pentru posturi in Germania care se adreseaza medicilor tineri, in timp ce medicii seniori pot obtine salarii ce ajung si la 10.000 - 12.000 de euro pe luna in Marea Britanie si tarile scandinave, potrivit Mediafax.

Printre specializarile medicale cu cea mai mare cautare se numara anestezia, medicina de urgenta, radiologia, medicina interna, radiologia, chirurgia.

"Lucrurile au mers foarte bine in prima zi a targului. Sunt posturi bine platite in tari europene precum Marea Britanie, Germania, Franta, Belgia, Norvegia, Spania sau Suedia. Pana sambata la pranz, au venit cam 500 de persoane. Estimam ca pana duminica dupa-amiaza, cand evenimentul va lua sfarsit, sa vina aproximativ 1.500 de oameni", a declarat medicul Grzegorz Chodkowski, organizatorul Targului.

Cei care viziteaza targul completeaza un formular, indicand postul dorit, iar raspunsul angajatorului strain urmeaza a fi dat in aproximativ o luna.

"Sunt medic de familie si vreau sa plec in Franta sau Italia. Acolo, pot castiga 4.000 de euro net, undeva intr-o localitate mai mica, pe cand in Romania salariul este de numai cateva sute de euro", a declarat Tatiana Fermesanu, unul dintre participantii la targ.

La randul sau, Vlad F., medic rezident in Iasi, sustine ca a aplicat pentru un post in Germania, unde salariul se ridica la aproximativ 3.000 de euro.

"Aici, un rezident in anul trei castiga 13-15 milioane de lei pe luna, adica aproximativ 350 de euro. Afara, as lua 3.000 de euro plus garzile, platite cu 35 de euro ora", a declarat medicul rezident iesean.

Manifestari similare au fost organizate, in luna martie, la Bucuresti si Cluj.