Potrivit liderilor sindicali, la manifestatia de astazi au participat peste 50.000 de sindicalisti. Alte mii de bucuresteni au demonstrat pe strazile din jurul Guvernului, nemultumiti de masurile de austeritate anuntate de Executiv.

Protestatarii adunati in Piata Victoriei au cerut cu vehementa demisia Executivului si a presedintelui Traian Basescu. "Nu vom mai pleca pana nu pleaca ei din Palatul Victoria", a strigat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, catre cei peste 50.000 de manifestanti din piata.

Liderul Cartel Alfa i-a reamintit presedintelui Traian Basescu ca, daca nu exista un sacrificiu care sa inceapa de la guvernanti, de la patroni, atunci presedintele trebuie sa demita acest Guvern si sa aduca altul in loc care sa faca treaba in folosul cetatenilor.

Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a spus ca, prin numarul de oameni adunati miercuri in Piata Victoriei, ii dezamageste pe cei care estimau cateva sute, dand astfel cel mai important test de castigare a miscarii sindicale si de solidaritate.

Marius Petcu a rupt in fata oamenilor o copie a scrisorii de intentie catre FMI cu masurile de austeritate, dar si ordonanta de urgenta pe care a pregatit-o Guvernul cu privire la aceste masuri.

Mii de oameni au manifestat pe bulevardele adiacente Piatei Victoriei

Mii de oameni au manifestat pe stazile si bulevardele care fac legatura cu Piata Victoriei, presedintele Aliantei Sed Lex, Vasile Marica, spunand ca acestia nu au fost sindicalisti si ca au participat din propire initiativa la mitingul de la Guvern.

Mai multi manifestanti au avut nevoie de ingrijiri medicale

Sapte manifestanti au fost transportati la Spitalul de Urgenta Floreasca, alte 22 persoane primind ingrijiri in corturile serviciilor de prim-ajutor, amplasate in zona pentru situatii de urgenta.

O persoana a lesinat langa scena de pe care liderii sindicali rostesc discursurile catre manifestanti.

Politicieni, infiltrati printre protestatari

Desi liderii sindicali au facut apel la partidele politice sa nu se amestece in actiunea de astazi si sa nu incerce sa o politizeze, cativa oameni politici au venit in Piata Victoriei.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a participat la mitingul de la Guvern, dupa ce ieri anuntase ca ii va ajuta cu autocare pe sindicalistii din Teleorman sa vina la Bucuresti.

Si PDL-istul Marcel Hoara s-a aflat printre manifestanti, dar a fost injurat si amenintat de sindicalisti. Potrivit Mediafax, Hoara a fost atacat cu pietre si alergat de cateva zeci de participanti la mitingul din Piata Victoriei, membrul PDL fiind scos din multime de politistii comunitari si dus in Muzeul Taranului, de unde a fost scos cu o duba a Politiei Comunitare.

Protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale si au cerut demisia premierului Emil Boc si a presedintelui Traian Basescu.

Sindicalistii si-au manifestat astfel nemultumirea fata de masurile anuntate de seful statului, care a cerut reducerea salariilor, a pensiilor si altor prestatii sociale. Ei spera ca vor reusi, totusi, sa convinga autoritatile sa renunte la masurile drastice anuntate.

De cealalta parte, lucrurile par a fi deja decise, atat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, cat si cel al Muncii, Mihai Seitan, declarad ca salariile bugetarilor vor scadea de la 1 iunie.

Peste 1.000 de efective ale fortelor de ordine din Capitala, printre care 250 de politisti rutieri, au fost mobilizate pentru mitingul din Piata Victoriei. Aproximativ 700 de jandarmi vor asigura ordinea publica la eveniment, precum si 50 de politisti de ordine publica si comunitari.

Traficul rutier a fost blocat total pe soseaua Kiseleff din Capitala, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, ramanand, totusi, deschise circulatiei doua benzi pentru cei care vin dinspre Aviatorilor catre Calea Victoriei si dinspre Romana si Stefan cel Mare catre nord.

Vezi aici ce strazi sunt inchise si care sunt rutele alternative