Desi initial se stabilize ca discutiile pe Codul Muncii sa se finalizeze pe 21 ianaurie, premierul Emil Boc le-a spus ca va primi un raspuns de la el, referitor la modificarea legii, pana pe 26 ianuarie.

Seful Executivului a solicitat sindicatelor si patronatelor sa transmita pana vineri propunerile lor referitoare la Codul Muncii, urmand ca saptamana viitoare sa aiba loc o noua intalnire cu partenerii sociali pentru analizarea acestor texte.

Liderul CNSLR - Fratia, Marius Petcu, a declarat la finalul discutiilor de la Guvern, ca dupa ce ministrul Muncii, Ioan Botis, a incercat sa blocheze dialogul social, premierul Emil Boc s-a aratat deschis discutiilor cu partenerii sociali si, impreuna, au stabilit sa prezinte propuneri comune (sindicate - patronate) de modificare a Codului Muncii.

Presedintele UGIR - 1903, Cezar Coraci, a precizat ca discutiile au fost tensionate la inceput, dar ca, dupa ce s-a stabilit ca dialogul se va purta doar cu premierul, nu si cu ministrul Botis, s-a hotarat ca se pot analiza punctele de vedere.

Negocierile pe Codul Muncii s-au blocat, ieri, dupa ce sindicatele si patronatele l-au acuzat pe ministrul Muncii ca nu le ia in considerare propunerile si au cerut demisia acestuia si medierea presedintelui Traian Basescu.

Ulterior, premierul i-a invitat la discutii la Palatul Victoria.

VEZI AICI CE SE MODIFICA IN CODUL MUNCII!