"Este vorba despre drepturile exclusive de autor, nu este vorba şi de cei care au şi contracte de muncă, de creatorii care fac cărţi sau spectacole. Este vorba despre cei care sunt plătiţi exclusiv pe drepturi de autor sau convenţii civile", a declarat Mihai Şeitan.

Ministrul a precizat ca deocamdata nu este nimic stabilit in ceea ce priveste plata CAS-ului pentru contractele de drepturi de autor si ca exista si posibilitatea ca aceasta masura sa nu se aplice. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a explicat, de asemenea, ca la nivelul ministerului pe care il conduce nu se discuta acest subiect. Seitan a adaugat ca masura platii CAS-ului pentru toate veniturile realizate de salariati va fi luata pentru a asigura tuturor salariatilor o pensie la batranete.

"O să urmeze niÅŸte discuÅ£ii. O să avem discuÅ£ii cu patronatele din presă, artă, cu sindicatele, să vedem cum se aplică. Nu este nicio sperietură. Va începe pe principiul că toÅ£i oamenii trebuie să-ÅŸi asigure prin contribuÅ£ia lor o pensie. Dacă nu, o să intre în ajutor social. Nu vreau să duc în ajutor social oamenii care fac câÅŸtiguri, totuÅŸi", a mai spus Åžeitan, la Parlament.

Potrivit unei note semnate de ministrul Muncii, salariatii care realizeaza venituri pe baza contractelor de drepturi de autor, a conventiilor civile si a contractelor de colaborare ar putea fi obligate sa plateasca contributii sociale, masura urmand a fi introdusa in noua lege a pensiilor. Potrivit lui Seitan, proiectul legii pensiilor va fi discutat in Guvern in saptamanile urmatoare, dupa care vor incepe dezbaterile in Parlament. Ministrul a recunoscut insa ca este posibil ca discutiile sa dureze destul de mult si astfel legea sa se aplice abia de la anul.