Noul ministru al Muncii a declarat ca stie ca este tanara, dar are ca aliat o echipa puternica. "Stiu ca imi asum o mare responsabilitate", a declarat Boghicevici, citata de Mediafax.

Claudia Boghicevici a afirmat ca are ca prioritati implementarea reformei in asistenta sociala si finalizarea pachetului de legi subsecvente, cresterea absorbtiei fondurilor europene la 9,2%, dar si o buna colaborare cu ministrii Leonard Organ (Afacerilor Europene) si Cristian Diaconescu (Afacerilor Externe) pentru eliminarea restrictiilor de pe piata muncii in statele membre UE.

Ea a mai spus ca vor fi continuate activitatile de control privind acordarea prestatiilor sociale, precizand ca inspectia sociala vine deja cu forte proaspete si este si randul Comisiei superioare pentru incadrarea in grad de handicap sa-si intareasca activitatea.

Noul ministru a afirmat ca pune mare pret si pe sistemul informatic integrat care este in lucru la Ministerul Muncii.
Un alt obiectiv al sau este cresterea gradului de ocupare la 65 la suta, in 2013, precum si incurajarea natalitatii prin stimularea integrarii in piata muncii a parintilor.

"Un ardelean duce intotdeauna lucrurile pana la capat si daca nu le face bine, sigur nu le va face rau", a conchis noul ministru al Muncii.

Claudia Boghicevici a preluat vineri dimineata portofoliul de la Ministerul Muncii in prezenta premierului Mihai Razvan Ungureanu, aceasta primind asigurari ca va fi sprijinita atat din partea premierului cat si din partea fostului ministrul al Muncii, Sulfina Barbu.

Fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, a declarat dupa predarea mandatului, ca pleaca din minister cu certitudinea ca acesta va ramane pe maini bune. "Chiar daca in ultima perioada s-au schimbat multi ministri ai Muncii ati putut remarca ca reforma de dreapta a mers inainte. Cred ca ministerul este pe un drum bun si am certitudinea ca noul ministru va merge pe implementarea reformelor incepute", a declarat Sulfina Barbu.

Ea a mai spus ca Ministerul Muncii intra pe un nou drum privind oportunitatile pe piata muncii, dar si modernizarea acesteia prin cresterea gradului de ocupare.

Sulfina Barbu a multumit colaboratorilor din Ministerul Muncii si a asigurat-o pe Claudia Boghicevici de tot sprijinul pe care il poate acorda ca parlamentar. Totodata, Barbu i-a urat succes si noului premier, precizand ca are certitudinea ca va coordona cu fermitate si competenta noua echipa.

La randul sau, prim-ministrul Razvan Mihai Ungureanu a declarat ca Ministerul Muncii este un minister foarte sensibil, dar ca isi pune speranta in activitatea pe care noul ministru il va avea aici. Premierul a spus ca trebuie inteles ca acest minister are nevoie de rabdare si suport, dar nu doar de suport politic si administrativ, ci si din partea beneficiarilor.

Premierul Ungureanu a facut referire si la faptul ca populatia Romaniei este in scadere si ca tebuie luate masuri in acest sens. Mihai Razvan Ungureanu a adaugat ca a doua problema la minister este cooperarea pe orizontala cu Ministerul de Externe si Ministerul Afacerilor Europene pentru deblocarea pietei muncii in UE. "Aceste doua tinte vor fi urmarite in viitor", a spus premierul.

Primul-ministru a multumit fostului, dar si noului ministru al Muncii, precizand ca Sulfinei Barbu ii multumeste ca a stiut sa orienteze Guvernul spre activitatea acestui minister. Totodata i-a transmis Claudiei Boghicevici ca are tot sprijinul sau si al echipei guvernamentale.

Ungureanu: "Ministerul Muncii este unul sensibil, trebuie suport si intelegere si de la beneficiari"

Ministerul Muncii este unul sensibil, cu importante probleme de rezolvat, motiv pentru care trebuie sa beneficieze de suport si intelegere inclusiv din partea celor care trebuie sa fie beneficiarii activitatii acestei institutii, a declarat, vineri, premierul Mihai Razvan Ungureanu.

"Este un minister sensibil, pentru ca se afla intr-un raport direct de comunicare cu nevoile cetateanului si trebuie inteles cat mai curand faptul ca acest minister are nevoie si de rabdare si de suport. Nu doar suportul politic si administrativ, care vine orisicum, dar si de suport si intelegere din partea celor care trebuie sa fie beneficiarii activitatii acestui minister", a afirmat Ungureanu, prezent la ceremonia de instalare a noului ministru al Muncii, Claudia Boghicevici.

Prim-ministrul a aratat ca populatia activa a Romaniei este in scadere, astfel ca probleme ministerului sunt dificil de rezolvat.

Citeste si:

Noul ministru al Dezvoltarii si Turismului: "La primavara vor fi create 50.000 de locuri de munca pentru reabilitarea termica a blocurilor"