Patronii unei cofetarii din Bistrita pastreaza traditia si an de an fac daruri.... in natura, respectiv prajituri, saleuri si cozonac.

Gasim mai putina buna dispozitie intr-o fabrica de mezeluri de langa Bucuresti. Aici se acorda prime doar atunci cand exista performanta.

"Intr-o luna proasta, chiar daca ar fi cea mai mare sarbatoare nationala si cel mai frumos Craciun, tot n-as putea sa dau bani pentru ca n-as avea de unde sa-i dau”, explica patronul.

Si cum industria alimentara a avut, conform statisticilor, un an greu, oamenii se pot considera fericiti ca mai au unde sa lucreze.

Intr-o alta firma, Mos Craciun o sa isi faca totusi aparitia, dar numai pentru copiii angajatilor. Altii ofera tichete de masa sau traditionalele cosuri cu vin, cozonac si ciocolata.

Dintr-un studiu realizat de PriceWaterhouseCoopers rezulta ca bugetul mediu pentru astfel de atentii ramane undeva pe la 100-150 de euro, la fel ca anul trecut.

Cat despre angajatii la stat, ei trebuie sa se multumeasca si in 2011 cu o strangere de mana plus o urare calda, desigur din partea sefului.