Cei aproximativ 2.000 de manageri romani care lucreaza in strainatate reprezinta insa doar o parte infima din cele doua milioane de conationali care au plecat peste granite pentru a gasi o viata mai usoara si un loc de munca mai bun.

Dupa ce Romania a intrat in Uniunea Europeana, foarte multi dintre cei care au plecat, au facut-o pentru ca aici traiau la limita subzistentei. Desi au reusit sa castige mai bine, nu au avut acces decat la locurile de munca nespecializate sau cu specializare primara, precum muncitori in constructii, ingrijitori sau lucratori in agricultura. Peste 1,5 milioane de romani intra in aceasta categorie.

Odata cu muncitorii, si specialistii din diferite domenii si-au incercat norocul in strainatate. Nu sunt mai mult de 50.000, iar majoritatea sunt medici, ingineri programatori, ingineri constructori si contabili.

Intre 10.000 si 20.000 de specialisti din companiile multinationale, in genere, specialisti sau middle manageri, sunt relocati pentru perioade scurte (cateva luni) pentru specializare intr-o alta tara unde grupul este prezent.

Cititi mai multe despre managerii romani plecati in strainatate pe businessmagazin.ro