Potrivit sondajului, peste 38% dintre respondenti au declarat ca stresul la serviciu le afecteaza relatia cu partenerul, frustrarile generate de insucces in viata profesionala rasfrangandu-se asupra vietii de cuplu.

Alti peste 23% dintre respondenti au raspuns ca solicitarile jobului ii fac sa neglijeze relatia cu partenerul.

Alti 30% dintre angajati spun insa ca reusesc sa isi separe viata profesionala de cea personala, in timp ce 9% pun viata personala pe primul loc, astfel ca neplacerile de la locul de munca sunt ignorate in cadrul familiei.

La intrebarea "Ai lucra de acasa daca ti s-ar permite acest lucru?" aproape trei sferturi din respondenti au raspuns ca ar lucra de acasa, cel putin ocazional. Dintre acestia, 55% ar lucra permanent de acasa, in timp ce restul ar face-o ocazional, pentru ca jobul le cere sa interactioneze cu colegii.

Aproape doua treimi dintre respondenti au spus, totodata, ca nu au posibilitatea sa isi ia copilul la munca, indiferent de situatie, in timp ce 23% au raspuns ca il pot lua, dar acest lucru nu este perceput in mod pozitiv.

Sondajele au fost realizate pe un esantion de 4.373 respondenti, dintre care peste 28% au varsta intre 25-35 de ani si aproximativ 39% sunt persoane cu studii postuniversitare.