Acordul, al carui continut nu a fost dezvaluit oficial, dar din care au fost publicate numeroase aspecte in presa, urmeaza sa fie prezentat grupurilor parlamentare ale celor doua partide. Acesta prevede mai ales masuri de austeritate in valoare de 15 miliarde de euro pana in 2017, potrivit presei locale.

La capitolul imigratie si integrare, acordul prevede, intre altele, ridicarea restrictiilor pe piata muncii pentru romani si bulgari in 2014, necesitatea de a locui sapte ani in Olanda (comparativ cu cinci anterior) pentru a putea vota la alegerile locale excluderea imigrantilor de la beneficiile sociale in primii sapte ani de resedinta sau obligatia de a locui timp de sapte ani (fata de cinci anterior) in Olanda pentru a putea primi cetatenie.

Intre alte prevederi se numara si abandonarea planurilor de a obtine organizarea Jocurilor Olimpice in 2028 din cauza lipsei de sprijin in randul societatii, interzicerea folosirii animalelor salbatice in circuri, cresterea varstei legale pentru a consuma alcool la 18 ani sau interzicerea purtarii unor haine care acopera fata in cladirile publice si in mijloacele de transport in comun.

In urma alegerilor legislative de la 12 septembrie, considerate drept un barometru al sentimentului antieuropean in Olanda, liberalii si laburistii, proeuropeni, au obtinut 41 si respectiv 38 de mandate din 150.