Daca cei mai multi oameni cauta sa descopere caractere sincere in ceea ce priveste prietenii si partenerii de viata, nu acelasi lucru ar fi de sfatuit sa faca la locul de munca. Cel putin asa sustin expertii: onestitatea nu aduce si promovarea.

Cercetatorii britanici au realizat recent un experiment pe un esantion de 533 de voluntari. Oamenii de stiinta au urmarit cat de deschisi sunt persoanele atunci cand interactioneaza la locul de munca.

Rezultatele au demonstrat ca participantii au tendinta sa fie “ei insusi” in relatiile pesonale (cu partenerii de viata, prietenii, parintii) mai mult decat in cele profesionale (colegii de munca), potrivit The Telegraph.

Cei care s-au dovedit a fi deschisi fata de cei dragi se declara mai satisfacuti de ceea ce sunt, de stilul de viata adoptat. Insa nu acelasi lucru il pot sustine despre cariera.

“In anumite circumstante, un zambet politicos sau o tactica diplomata poate fi mult mai productiva decat sinceritatea, decat sa le spui celor cu care lucrezi exact ceea ce crezi despre ei sau situatia in cauza, lucru care poate cauza o atmosfera neplacuta”, au explicat participantii la studiu.

Rezultatele cercetarii au fost prezentate la intalnirea anuala a Societatii Britanice de Psihologie, din Londra.