"Tentatia de a diminua cu 25% cuantumul acestei indemnizatii a fost temperata. Va fi o scadere de 15%, dar un prag minim de 600 lei, nu se va atinge nimeni de pragul de 600 lei, este vorba de circa 200.000 de familii in aceasta situatie", a spus Sarbu.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea, declarase anterior, pentru incont.ro, ca reprezentantii Guvernului vor ca reducerea indemnizatiei sa fie doar de 15% si nu de 25%, cat se anuntase initial.

Indemnizatia pentru mame era unul dintre veniturile asupra caruia nu se stia foarte clar aseara cu cat se va taia. Una dintre variante este sa se taie doar cu 15%, in loc de 25%”, a spus Cornea.

Consilierul premierului, Andreea Paul Vass, declara, in urma cu doua saptamani, pentru incont.ro, ca varianta agreata de Guvern este taierea indemnizatiei cu 25%. O alta varianta luata in discutie a fost si revenirea la suma fixa de 600 de lei pe luna.

In aceasta dimineata, parintii au iesit pentru a doua oara in strada, in Piata Victoriei, dupa ce saptamana trecuta au pichetat Ministerul Muncii. Ei au cerut ca indemnizatia sa nu fie taiata deloc.

Peste o suta de persoane, mamici cu copii, tatici si chiar bunici au pichetat, saptamana trecuta sediul Ministerului Muncii , in semn de protest fata de intentia de reducere a indemnizatiei pentru cresterea copilului.