Presedintele Blocului National Sindical (BNS) a criticat propunerea patronatelor privind introducerea primelor in sectorul privat pentru salariile mai mici de 1.000 de lei, precizand ca in acest fel angajatorii nu fac altceva decat sa incerce sa gaseasca solutii pentru fidelizarea salariatilor.

Potrivit presedintelui BNS peste 70% dintre salariatii din Romania au venituri salariale mai mici decat salariul mediu pe economie si acordarea unor prime fara majorarea salariului minim nu face altceva decat sa trimita o buna parte dintre salariati catre asistenta sociala.

Dumitru Costin a precizat ca, pentru a nu discuta "de pseudosolutii care ii avantajeaza pe cei care fac afaceri", salariul minim ar trebui sa fie legat de cosul minim de consum, indicator care trebuie sa faca parte din politica oricarei tari. Potrivit liderului sindical, ultimele evaluari privind o structura de cos minim de consum arata ca acesta ar trebui sa fie undeva la 900 - 920 de lei, el precizand ca in acest calcul s-au luat in considerare cheltuielile de hrana, de intretinere si de transport.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat la finalul discutiilor cu reprezentantii confederatiilor sindicale si patronale ca intalnirea a avut rolul de a cunoaste doleantele partenerilor sociali si ca toate propunerile primite vor fi analizate in Ministerul Muncii, fiind necesar insa ca ele sa fie raportate la realitatea economica a Romaniei.

Citeste si

Cel mai bine pastrat secret al unei tari din Asia. Bursa unde angajatii nu stiu ce sunt computerele si scriu cotatiile cu markerul pe panou

Tradeville vrea sa aduca actiunile L'Oréal, Danone, Christian Dior si Heineken pe BVB