De ce sa platesti impozit normal la apartamentul de domiciliu din Capitala si cu 50% majorat pentru casa si terenul din Voluntari, cand poti sa platesti dari obisnuite pentru aceasta proprietate si impozit marit pentru apartament. Va schimbati domiciliul si noi va ajutam rapid, printr-un ghiseu unic, pentru buletin, permis si talon auto - este oferta primarului.

"In scripte, Voluntariul are peste 30.000 de locuitori si in realitate are 85-90.000 de locuitori, m-as referi in special la cartierul Pipera, acolo unde foarte multi cetateni au locuinta, in schimb au domiciliul in alta parte, Bucuresti sau alta localitate", spune Florentin Pandele, primar Voluntari.

Si la Sinaia autoritatile fac acelasi apel la romanii care detin proprietati: faceti-va domiciliu in micul orasel. Propuneri si pentru domiciliu de Apahida, langa Cluj.

Disponibilizarile din localitatile satelit ar fi fost poate evitate daca politia ar fi monitorizat eficient respectarea legii. O ordonanta a Guvernului din 2005 prevede ca resedinta se inscrie sub forma de viza de flotant in actul de identitate, daca persoana locuieste mai mult de 15 zile la adresa locuintei secundare. Amenda, 80 de lei de cate ori esti prins.