"Ne pregatim pentru extinderea capacitatii de productie cu aproape o treime fata de cea actuala si o diversificare a gamei de produse, de la cablaje simple la componente complexe ce includ senzori. Valoarea investitiei se rdica la 3 milioane euro si are termen de finalizare luna septembrie a acestui an", a declarat pentru Mediafax administratorul Hirschmann Romania, Virgil Roman.

Hirschmann Automotive detine trei unitati de productie, in Austria, Cehia si Romania. Fabrica din Romania este situata in Chirileu, localitate langa Tirgu-Mures, aceasta fiind si cea mai mare fabrica a grupului.

Roman a adaugat ca extinderea capacitatii de productie va presupune suplimentarea numarului angajatilor cu 150 de persoane. In prezent, la fabrica din Mures lucreaza 1.100 de angajati.

Productia Hirschmann Romania este exportata in totalitate, clinetii finali fiind constructorii auto germani Daimler si BMW.

Cifra de afaceri a subsidiarei din Romania a fost anul trecut de 30 milioane euro, cu 45% mai mare fata de 2009.

"Anul trecut au crescut comenzile peste nivelul previzionat la sfarsitul lui 2009. A fost un an dinamic, in care am si diversificat produsele", a spus administratorul companiei.

Hirschmann Romania a fost infiintata in anul 2007 si produce cablajele pentru senzorii de parcare si de baterie, cablaje pentru oglinzi, pentru cutii de viteza automate si pentru motoare.