Liderii de sindicat incearca sa ii convinga pe mineri ca intrarea in Defileul Jiului reprezinta o gresala. 

Ortacii din Valea Jiului continua protestele declansate luni, in conditiile in care nu au ajuns la niciun acord cu reprezentantii Ministerelor Economiei si Finantelor, solutia oferita de guvernanti fiind considerata una "amagitoare", care nu poate asigura continuarea activitatii miniere. 

Joi dimineata, la ora 5.00, minerii din Valea Jiului s au intalnit in salile de pontaj de la unitatile lor, unde au fot informati de catre liderii lor despre solutia oferita de guvernanti la negocierile de miercuri de la Ministerul Economiei. Acestia sustin ca actul aditional semnat de mineri in baza memorandumului aprobat de fostul ministru Ion Ariton este ilegal. 

Tot liderii de sindicat mai spun ca singura solutie propusa la acest moment de catre minister pentru acoperirea diferentei salariale rezultate din actualizarea sporului de periculozitate este acordarea de tichete cadou pentru ca pentru acestea sunt prevazute fonduri in bugetul Companiei Nationale a Huilei (CNH).

Minerii considera insa ca aceasta solutie nu reprezinta o rezolvare a situatiei pentru ca sumele pentru tichetele cadou se regasesc deja in bugetul CNH, iar aceasta rezolvare s-ar fi putut concretiza intre sindicate si conducerea companiei, fara acordul Ministerului Economiei. 

Actualizarea sporului de periculozitate la nivelul salariului minim pe economie ar reprezenta o crestere salariala de 10%.