"Ministerul de Finante trebuie restructurat. Intr-adevar, trebuie sa si reducem personalul, pentru ca sunt foarte multi oameni care lucreaza in Finante si trebuie sa reducem birocratia. Sunt peste 32.000 de persoane in structurile Ministerului de Finante, ANAF si unitatile subordinate, iar cel putin 20% ar trebui sa plece. Pentru ca trebuie sa reducem birocratia", a spus Ialomitianu, citat de Mediafax.

El a aratat ca va trebui redus si personalul din Trezorerie, intrucat este necesara reducerea platilor care se fac la ghiseu, acest lucru fiind posibil in viitor prin declaratia unica pentru contribuabili persoane fizice si prin introducerea declaratiei electronice pentru firme.

Ministrul Finantelor a aratat ca pentru companii este important sa reduca timpul petrecut la ghiseu pentru depunerea declaratiilor, concomitent cu acordarea unui spatiu mai mare pentru eficientizarea activitatii.

In ceea ce priveste posibilitatea transferarii Garzii Financiare din subordinea ANAF in cea a Ministerului Administratiei si Internelor, Ialomitianu a spus ca aceasta institutie s-a indepartat in timp foarte mult de la activitatea de administratie fiscala catre cea de administrare a dosarelor penale, zona de care va trebui sa se indeparteze, astfel incat sa ramana in subordinea ANAF.