Cu greu mai gasesc elevii un dascal mai tanar, care sa-i includa in program. Banii se dau in functie de prestigiul meditatorului si de numarul de tineri care participa la sedinta de pregatire.

Desi are doar 26 de ani, Ana strange bani frumosi din meditatiile pentru bac si admiterea la facultate. Ii pregateste pe liceeni la romana si engleza.

Profesorii care dau meditatii au programul foarte incarcat acum, in apropierea bacalaureatului. Cu greu mai reusesc sa strecoare cate o sedinta in week-end.

In acesta perioada, cei mai cautati sunt profesorii de matematica, limba romana si limbi straine. Urmeaza cei de economie, chimie, fizica, istorie si geografie.

Iar preturile se pot negocia in functie de experienta cadrului didactic, materia predata si numarul de elevi.

Un profesor mai tanar, de exemplu, poate cere 35 de lei, daca ofera lectii mai multor elevi in acelasi timp si 50 de lei pe o sedinta individuala.

Insa daca profesorul are toate gradele, pretul porneste de la 50 de lei pentru pregatirea in grup si ajunge la 120 de lei pentru cei care vor sa fie meditati fara alti colegi.

Cand va intra in vigoare, Codul de etica al cadrului didactic, aflat in dezbatere publica, le va interzice profesorilor sa faca meditatii cu elevii pe care ii au la clasa. Fapt contestat de unii dascali. Elevii interesati pot participa si la cursurile de pregatire organizate in fiecare liceu.