"Varsta medie a femeilor-antreprenor in Romania este de 37 de ani si au o experienta de 10 ani in mediul de afaceri. Majoritatea (73%) dintre acestea au pregatire in management si gestiunea afacerilor. In Fin­landa 30% dintre antreprenori sunt femei, in timp ce in Cehia ponderea femeilor in con­ducerea companiilor este de 26,5%", a spus conf. univ. dr, Elena Nedelcu din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu din Capitala, prezenta ieri la un eveniment organizat de firma cu activitati in domeniul resurselor umane Dynamic HR, in cadrul unui proiect cu finantare europeana.

Rucsandra Hurezeanu, 39 de ani, este una dintre femeile-antreprenor din Romania care a reusit sa aduca businessul Ivatherm, fondat in 2005, la o cifra de afaceri de peste 1,5 milioane de euro si 35 de angajati in 2011.

"Am ajuns pe locul 5 in topul celor mai mari producatori de dermatocosmetice, pe o piata in care activeaza mari companii multi­nationale si avem o cota de piata de 10%. Vindem 200.000 de produse pe an, ceea ce inseamna, la 200 de zile lucratoare, vanzari medii de 1.000 de produse pe zi. Criza ne-a afectat insa dezvoltarea afacerii: daca inainte de 2009 inregistram cresteri anuale de 40-45% ale cifrei de afaceri, anul trecut cresterea a fost de numai 15%, iar pentru anul acesta estimam o crestere de 10% din cauza unor mici probleme pe care le-am avut cu partenerii francezi", a afirmat Hurezeanu, care conduce o companie cu afaceri de 1,5 milioane de euro in 2010, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finante.

Anterior, Hurezeanu a lucrat o lunga perioada de timp in domeniul farmaceutic, la companii precum Pharmatech Targu-Mures, Sandoz sau Novartis.

Citeste mai multe despre femeile-antreprenor din Romania pe www.zf.ro