"M-am speriat cand am intrat in camera aceea… era intuneric si trebuia sa pasesc foarte atent, ca sa nu calc pe chinezi. Erau intinsi pe saltele si dormeau, era somnul lor de o ora de la serviciu. Apoi se trezeau singuri, la comanda si se asezau la birou sa munceasca", ne povesteste bucuresteanul Liviu Candet, specialist in telecomunicatii.

Scena asta a trait-o in China, la Shenzhen chiar la sediul firmei unde fusese trimis la training. Nu-si imagina el ca din cele doua ore de pauza de masa de la serviciu, toti chinezii dorm o ora, ca sa fie productivi dupa. Sunt dotati, tin saltelele sub birou, apoi se retrag in camera de odihna. Dupa somn sunt asa de energici, incat lucreaza ore bune dupa program, fara sa le impuna nimeni. Istoria orasului Shenzhen este incredibila, fiind orasul care a crescut cel mai repede din toata China.

Prin anii '80 era un satuc de pescari, iar apoi l-au transformat intr-o zona economica libera, aducand acolo foarte multe companii, pana a ajuns un oras supermodern.

Citeste mai mult pe www.gandul.info!