Call-center-ele erau la sfarsitul anilor '90 una dintre putinele "portite" prin care un student putea ajunge sa lucreze intr-o companie straina in Romania, explica Bogdan Rotunjanu alegerea sa de atunci, de a se angaja la compania de telefonie mobila MobilRom, unde raspundea la telefon la solicitarile clientilor, scrie Ziarul Financiar.

"Cand m-am angajat la Orange aveam 23 de ani, eram in anul patru de facultate. Eram student, dar de aceea am si ales MobilRom la acea data pentru ca iti oferea posibilitatea de a lucra part time. Am ales call-center-ul pentru ca era o portita de intrare intr-o mare companie si pe de alta parte iti dadea posibilitatea de a intelege domeniul de activitate, produsele, serviciile telecom", a declarat Bogdan Rotunjanu intr-un interviu pentru ZF.

Absolvent al Liceului de informatica din Petrosani in 1995, el a venit la Bucuresti pentru a urma cursurile Facultatii de profil din Politehnica si mai lucrase ca administrator de sistem si dezvoltator de aplicatii pentru o firma care activa in domeniul sistemelor de raspuns automat la apeluri. Iar pentru studentii de la Automatica aplicarea la joburile din call-centere-le companiilor de telefonie mobila, o industrie inca in formare in acel moment, era ceva obisnuit.

"Colegul meu aplicase pentru un post similar la MobiFon, actualul Vodafone", isi aminteste Rotunjanu.

Citeste mai mult pe www.zf.ro!

Sursa foto: Ziarul Financiar