"La finele lunii septembrie mai erau în sectorul 1,316 milioane angajati, iar ca sa ajungem la 1,29 milioane de angajati trebuie sa mai plece pana la finele lunii decembrie 26.000, dupa calculele noastre. (...) Consideram ca avem sansa sa ne închidem cu 1,29 milioane de bugetari si atunci, fata de salariile actuale, cele diminuate cu 25%, ar merge o majorare medie de 15%, în conditiile în care nu se mai da prima de vacanta si al 13-lea salariu (....) Daca avem în vedere anvelopa salariala de 39 miliarde lei, vine un salariu mediu de 1.300 lei net", a explicat Gherghina, potrivit Mediafax.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP) a mai aratat ca in decembrie 2009 erau 1,378 milioane de angajati in sectorul public, astfel ca disponibilizarile din acest an ar trebui sa se ridice la aproximativ 88.000 de bugetari.

Oficialul MFP a aratat ca o serie de reduceri vor mai avea loc la autoritatile locale, pentru ca nu toti cei 50.000 de salariati din primarii au fost disponibilizati, in special cei aflati in concedii de odihna sau de boala.

O situatie similara se regaseste si in invatamant, unde trebuia sa plece 15.000 de salariati inca din septembrie. O zona unde mai este loc pentru reducerea personalului pana la finele anului este Ministerul Agriculturii, unde au fost programate 3.000 de disponibilizari, dar nu toate au fost efectuate.