Procentul a fost de 25: exact cat este reducerea impusa de guvern. In plus, in anumite institutii in care s-au facut concedieri, autoritatile au renuntat la o parte dintre serviciile oferite cetatenilor.

In Voluntari, primarul Florin Pandele spune ca nu are cum sa dea oameni afara, mai ales cand vine vorba de politia comunitara: ''Ce s-ar intampla cu infractionalitatea in aceasta localitate?"

In Dambovita, in schimb, 30 de institutii au acordat stimulente salariale care acopera taierile dictate de Guvern. La Vacaresti, printr-o dispozitie de primar functionarii au primit un spor de ...dificultate, care reprezinta 50% din salariu.

Si la sectorul 2, Consiliul local a aprobat recent niste suplimente.

Deja 50 de primarii au fost trimise in judecata de prefecti care cer anularea acestor masuri.

La polul opus, unde se fac disponibilizari, au de suferit si cetatenii. In sectorul 1, biroul de evidenta a populatiei nu mai accepta cereri de schimbare a documentelor de la romanii stabiliti in strainatate. Iar la Sibiu se mai oficiaza cununii doar luni, marti si miercuri.

De asemenea, clujenii care au ceva de rezolvat la primarie trebuie mai intai sa vina la centrul de informare pentru cetateni. Mai mult, accesul lor la inspectorii de specialitate si la directorii de directii a fost restrictionat la doar doua ore.

Mai putini angajati n-ar trebui sa insemne si servicii mai proaste.