Secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale (FEN), Constantin Ciosu, a declarat, pentru incont.ro, ca in urmatoarele zile toate federatiile din invatamant vor stabili un program comun de proteste pentru perioada urmatoare, care vor culmina cu blocarea anului scolar.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea, a explicat intr-o conferinta de presa ca in mai multe judete nu mai sunt bani pentru plata salariilor si ca cel mai probabil intre 15 si 30 mai educatia va fi in greva de avertisment.

Pe langa miscorarea salariilor in urma aplicarii legii salarizarii bugetarilor, profesorii mai sunt nemultumiti si de faptul ca Executivul nu aplica toate ordonantele in vigoare referitoare la majorarea salariilor.

Ei mai cer, de asemenea, si protectie sociala pentru cele 15.000 de cadre didactice care vor ramane fara slujbe din septembrie, dupa modelul celor de la CFR.

De altfel, sindicalistii afiliati la FEN au inceput deja seria protestelor alaturi de Cartel Alfa, urmand ca in mai sa declanseze greva de avertisment si greva generala.

Pe de alta parte, ministrul de resort, Daniel Funeriu, a declarat ca intalnirea de astazi a fost “foarte utila” si ca exista bani la buget pentru plata salariilor profesorilor.

Sindicalistii il contrazic si spun ca ministerul a alocat resursele pentru trimestrele trei si patru in trimestrul al doilea, sistemul urmand sa ramana fara bani in a doua jumatate a anului.