Aproximativ 2.000 de cadre didactice s-au strans, de la ora 11.00, in fata Palatului Victoria, de unde au plecat in mars catre Ministerele Muncii si Educatiei.

Secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Liviu Pop, a afirmat ca discutiile cu ministrii Muncii si Educatiei nu au facut decat sa continue "dialogul surzilor", in care fiecare parte si-a sustinut punctul de vedere.

"Nu avem niciun element de noutate. Saptamana viitoare vom finaliza referendumul, notele tot nu se vor trece in catalog. Este posibil ca aceasta masura sa fie mentinuta tot semestrul al doilea. Greva generala bate la usa", a declarat Liviu Pop, citat de Mediafax.

Motivele care i-au scos in strada pe profesori sunt diminuarea salariilor, de la inceputul anului, prin aplicarea legii unitare de salarizare, dar si amanarea de catre Executiv a aplicarii hotararilor judecatoresti prin care cadrele didactice si-au castigat drepturile in instanta.

Acestia au inceput seria protestelor luni, cand au luat decizia de a nu mai trece notele elevilor in cataloage.

Protestele in strada au fost incepute de profesorii din Buzau si s-au extins in mai multe judete in ultimele zile. Astazi, dascali din toata tara vin la Bucuresti pentru a protesta.

Sindicatele cadrelor didactice au anuntat ca vor face greva generala de o zi in 22 aprilie, urmand ca la inceputul lunii iunie sa declanseze greva generala pe termen nelimitat, ceea ce va duce la blocarea anului scolar.