Femeile, stranse inclusiv in fata Ministerului Muncii, sustin ca nu doresc ceva, de pomana: ci doar dreptul lor. Pana in acest moment, nu stim sigur, ce procent va disparea, din banii incasati de ele acum, desi au aparut mai multe informatii pe acest subiect in ultimele zile.

La protestul mamicilor, fluierele au fost inlocuite de jucariile bebelusilor. Femeile au purtat banderole negre, doliu pentru inmormantarea pe care Guvernul o pregateste, spun ele, si-au strigat pe strazi nemultumirea. De la 1 iunie, cel mai probabil, le va scadea indemnizatia de crestere a copilului care pana acum era 85% din media venitului pe ultimele 12 luni.

Disperate, mamicile au venit astazi si au indurat frigul alaturi de bebelusii lor. Femeile spun ca cei mici au cel mai mult de suferit de pe urma neglijentei guvernantilor.

Si in Sibiu, zeci de mame au semnat o petitie prin care le cer guvernantilor aceleasi sume ca si pana acum. 

Potrivit Agentiei Nationale de Prestatii Sociale, aproape 200 de mii de persoane incaseaza in acest moment indemnizatii pentru cresterea copiilor.

In Bucuresti, cateva sute de mame, cu copiii in brate, au pichetat sediul Ministerului Muncii, protestand astfel fata de decizia Guvernului de a reduce indemnizatia pentru ingrijirea copilului cu 25%. 

Mamele, care au cerut aprobare pentru pichetul de la Ministerul Muncii, au adunat peste 21.000 de semnaturi intr-o petitie online prin care cer sa nu fie redusa indemnizatia.

Mamele solicita ferm Guvernului si presedintelui Romaniei sa mentina indemnizatia pentru cresterea copilului la 85% din media veniturilor din ultimul an activ, precizand ca sumele platite lunar ca indemnizatii nu reprezinta o povara pentru bugetul de stat, avand in vedere ca in martie suma alocata in acest sens a fost de aproape 190 de milioane de lei.

Dupa ce cateva zile au circulat mai multe variante in legatura cu reducerea indemnizatiei pentru ingrijirea copilului, de la taierea cu 15%, la revenirea la suma fixa de 600 de lei, consilierul premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass a declarat, pentru incont.ro, ca varianta agreata de reducere a indemnizatiei este de 25%.

Anuntul Guvernului privind intentia de taiere a indemnizatiei nu a produs nemultumire doar in randul mamelor sau a reprezentantilor opozitiei, ci si in randul femeilor din PDL, care au cerut ieri Executivului sa gaseasca solutii pentru a  evita diminuarea alocatiei pentru mame.