Pasiunea pentru medicina de urgenta a demonstrat-o inca de mic, atunci cand, alaturi de mai multi colegi de clasa, infiinteaza in orasul copilariei, Nablus, Cisiordania, o echipa de prim ajutor.

In 1981, pe atunci abia un adolescent in varsta de 17 ani, Raed Arafat hotaraste sa emigreze in Romania pentru a se dedica pasiunii sale - medicina.

Limba romana a invatat-o la Pitesti, ulterior urmand cursurile Universitatii de Medicina "Iuliu Hategan" din Cluj. Specializarea - anestezie terapie intensiva - a urmat-o la Targu Mures si Cluj.

SMURD - Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare

La aproape un an de la Revolutia din '89, in 1990, si la o varsta - 26 de ani - la care cei mai multi dintre tineri nici macar nu si-au facut ordine in prioritati, Raed Arafat ia o decizie care va schimba definitiv fata medicinei de urgenta romanesti si infiinteaza Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare.

Serviciul de prim ajutor, infiintat cu ajutorul Clinicii de Anestezie Terapie Intensiva, a functionat initial sub numele de SMUR (Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare). Si asta pentru ca, la aceea vreme, nu se puteau face descarcerari.
De atunci SMURD a continuat sa se dezvolte, sub atenta supraveghere a creatorului sau, ajungand sa opereze astazi in 36 de judete din tara si municipiul Bucuresti.

SMURD a reusit sa stabileasca de-a lungul timpului si legaturi cu mai multe state europene, printre care Marea Britanie si Norvegia.

Citeste mai multe despre ce a facut Raed Arafat pentru Romania pe www.stirileprotv.ro