"Aprobata de Consiliul de Administratie (CA) si actionari, noua organigrama are ca obiectiv flexibilizarea si fluidizarea activitatii Postei. Prin reducerea numarului de sucursale specializate, vor disparea mai multe posturi de conducere, respectiv unii directori vor deveni sefi de compartiment. De asemenea, prin alte masuri de restructurare operationala, circa 1.500 de subunitati postale vor fi inchise, din cele aproape 7.100", a spus Neagoe, pentru Mediafax.

El a adaugat ca noua organigrama, aprobata intr-o sedinta a CA desfasurata joi, va intra in vigoare dupa modificarea HG 572/2010 privind aprobarea strategiei de restructurare si modernizare a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR).

Neagoe a mai spus ca, pana la finele lunii iunie, vor fi stabilite structurile organizatorice si numarul de posturi din administratia centrala si din teritoriu.

"Dincolo de impactul economic pe care anticipam ca il va avea aceasta masura asupra bugetului Postei Romane, ne pregatim pentru liberalizarea pietei serviciilor postale ce va avea loc incepand cu 1 ianuarie 2013", a aratat seful Postei.

Conducerea CNPR va pune in aplicare si alte masuri de reorganizare a activitatii, printre acestea numarandu-se renormarea activitatii factorilor postali si personalului din oficiile postale, precum si modificarea orarului de functionare a unitatilor teritoriale in functie de curba de trafic.

Romanii au cea mai mare incredere in pompieri, postasi si armata

180 de salarii compensatorii, pentru un singur om, in caz de disponibilizare. La stat, evident! VIDEO

In privinta comisionului incasat pentru distribuirea pensiilor, seful CNPR a afirmat ca va solicita autoritatilor majorarea acestuia de la 1% la 1,1%.

"Aproape 40% din veniturile Postei provin din acest comision, dar 1% este insuficient pentru acoperirea tuturor cheltuielilor generate de distribuirea pensiilor, inclusiv comisioanele bancare, care, lunar, ating aproape 10 milioane de lei. In 2008, comisionul incasat se ridica la 1,3%", a aratat presedintele companiei.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse intr-o retea virtuala privata (VPN).

Operatorul are circa 34.200 de salariati, din care peste 11.000 sunt factori postali.