Decizia a fost propusa de Ministerul Finantelor si adoptata, miercuri, de Guvern.

Executivul a decis totodata ca directorii companiilor de stat sa fie remunerati la nivelul salariului unui secretar de stat pe intregul an 2010.

"Pana la 31 decembrie 2010 reprezentantii statului sau ai unitatilor administrativ-teritoriale, in organele de conducere sau de control ale regiilor autonome, companiilor nationale si societatilor la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ teritoriala, inclusiv filialele acestora, beneficiaza de o indemnizatie de 1% din remuneratia directorului/directorului general sau a presedintelui consiliului de administratie, respectiv al consiliului de supraveghere", se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice si aprobat de Guvern.

Potrivit proiectului, "se impune mentinerea pâna la 31 decembrie a restrictiilor cu privire la cheltuielile operatorilor economici cu capital majoritar de stat", avand in vedere situatia economica existenta, precum si previziunile pentru 2010.

Contractele de mandat ale directorilor au fost valabile pana la 31 decembrie 2009 si prelungite ulterior pana la 30 iunie 2010.

"Prevederile (...) se aplica pana la 31 decembrie 2010, contractele de mandat incheiate modificandu-se in mod corespunzator", mentioneaza documentul.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, declara la inceputul lunii martie, ca a propus Guvernului ca directorii companiilor de stat sa primesca, pâna in iunie, doar salariul stabilit in contractul de munca, si sa incaseze bonusurile prevazute in contractele de mandat doar daca depasesc performantele stabilite in aceste acorduri.

Citeste mai multe stiri economice pe www.mediafax.ro!