Potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs, 81% dintre romani declara ca s-ar reloca pentru un job. Dintre acestia 60% s-ar muta in strainatate, in timp ce 21% doar in alt oras din tara.

Sondajul releva o disponibilitate pentru relocare mai ridicata din partea respondetilor de sex masculin (64%, comparativ cu 36%). Cei mai mobili, indiferent de sex, sunt cei cu varsta cuprinsa intre 25-35 de ani (peste 46%).

Dintre cei care au optat pentru strainatate 59% isi doresc o relocare permanenta, in timp ce 41% care s-ar muta doar temporar, pe o perioada determinata.

Principalul motiv al deciziei de selectie a unui job in strainatate este dorinta pentru un nivel de trai mai ridicat, urmat de sansele de realizare reduse in Romania.

In prezent, pe site-ul de recrutare sunt disponibile peste 3.000 de posturi, in tari precum Belgia, Cipru, Finlanda sau Franta, cele mai multe oferte regasindu-se in domeniile servicii (au pair / babysitter / ingrijire, entertainment, hoteluri, restaurante si turism), IT, inginerie si sanatate.

Sondajul a fost efectuat la nivel national, in martie 2012, pe un esantion total de 3.593 respondenti.

BestJobs ofera servicii de recrutare companiilor si utilizatorilor din Romania, Bulgaria, Serbia si Moldova, site-ul avand in acest moment in baza de date peste 2.100.000 de CV-uri si peste 70.000 de companii client.