ZF a incercat sa creeze un profil al managerilor pe care headhunterii ar trebui sa-i plaseze la conducerea marilor companii de stat, care sa conduca afaceri de sute de milioane de euro si care nu reusesc sa treaca pe profit.

O experienta de peste 10-15 ani in multinationale, la angajatori diferiti si in tari emergente, curajul de a face restructurari masive si puterea de convingere in negocierile cu sindicatele sunt doat cateva dintre trasa­turile pe care ar trebui sa le aiba managerii care urmeaza sa preia conducerea marilor companii de stat.

Posta Romana, Tarom sau CFR Marfa sunt doar cateva din primele companii pentru care s-a stabilit introducerea managementului privat pentru acest an, insa oficialii din Ministerul Economiei au spus ca primii manageri privati vor intra in atributii la finele lunii februarie a anului viitor.

Proiectul de introducere a manage­mentului privat la marile companii de stat reprezinta prima incercare majora a statului de a moderniza administratia publica cu ajutorul profesionistilor.

Propunerea pentru acest proiect a venit de la ministrul economiei Ion Ariton, la inceputul acestui an, si a fost preluata de reprezentantii FMI si ai Bancii Mondiale, fiind trecuta pe caietul de sarcini pentru Romania.

Citeste continuarea pe www.zf.ro