Cu economia Frantei in pragul recesiunii si privata de ratingul triplu A, Sarkozy s-a intalnit cu liderii de sindicat pentru a stabili o serie de masuri pe care sa le poata prezenta inainte de alegerile prezidentiale din aprilie si mai.

Dupa patru ore de negocieri, Nicolas Sarkozy a declarat ca statul va creste contributiile pentru cursurile de specializare si pentru un program putin folosit, menit sa sprijine companiile sa pastreze angajatii in perioadele de scadere economica.

Fondurile promise, in valoare de 430 de milioane de euro, nu vor alimenta deficitul bugetar intrucat vor fi acoperite din fondurile de rezerva ale bugetului din acest an si ar putea fi chiar dublate daca Franta va accesa finantare europeana pentru specializarea angajatilor.

"Situatia de pe piata muncii este extrem de ingrijoratoare, ceea ce ne determina sa luam masuri ferme si rapide. Trebuie sa facem tot ce putem pentru a evita sa inrautatim relatiile dintre angajati si patronate", a spus presedintele fracez. Sarkozy, care va prezenta reforme profunde la sfarsitul lui ianuarie, a adaugat ca statul va infiinta banci de investitii, destinate industriei, pentru a face companiile franceze mai competitive.

Liderii celor mai mari sindicate au declarat ca sprijina masurile de urgenta, dar ca se vor opune oricarei incercari de a face schimbari majore in legislatia muncii in apropierea alegerilor.

Citeste si:

Banii nu aduc fericirea, dar o intretin. 5 moduri in care fericirea poate fi cumparata