Conducatorii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) au salariile cat cele ale sefilor Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA, scrie Ziarul Financiar. Situatia este similara si la ce­lelalte institutii financiare de supraveghere precum BNR, Comisia de Supraveghere a Asi­gurarilor si Comisia de Supravghere a Pensiilor Private ai caror sefi incaseaza venituri mult peste posibili­tatile situatiei economice din Romania. Conduca­torii CSA si ai BNR isi tin la secret veniturile de ani de zile.

Carmen Negoita, vicepresedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), a avut in 2010 un venit anual de 423.548 de lei (133.000 de dolari), potrivit declaratiei de avere publicate de sotul acesteia, Liviu Negoita - pri­marul sectorului 3 Bucuresti.

Peste Ocean, Mary Schapiro, care datorita functiei de presedinte al Securities and Exchange Commission (SEC) supravegheaza doua burse pe care se tranzactioneaza zilnic actiuni de 120 de miliarde de dolari, respectiv NASDAQ si NYSE, incasa in 2008 un salariu anual de 158.500 de do­lari, potrivit publicatiei britanice Times. In compa­ratie, piata supravegheata de CNVM, cu tranzactii zilnice de 15 mil. dolari, e ca si inexistenta.

Afla povestea sefilor CNVM de pe www.zf.ro