Presedintele Romaniei a admis ca tinerii care studiaza in strainatate nu se intorc in tara dupa finalizarea studiilor din cauza salarizarii si a anuntat ca la Administratia Prezidentiala sunt libere trei posturi de consilieri de stat, informeaza Mediafax.

"In zilele urmatoare, daca exista trei absolventi de studii superioare, care accepta salariul unui secretar de stat din Romania... sigur, masina si secretara, sunt gata sa angajez fara concurs, doar in baza diplomei de absolvent de facultate in strainatate, trei tineri pe functie de consilier de stat", a declarat Traian Basescu, precizand ca nu este vorba despre "o gluma".

El a mai spus ca un consilier de stat are un program "lejer, in care vii la ora 9.00 la Presedintie si nu stii cand pleci". "Presedintele te poate chema in orice moment sa-ti dai cu parerea despre orice lucru din lumea asta si din tara, ca vrea o idee. Ce face cu ea, e treaba lui, dar consilier la Presedintie este o functie importanta”, a adaugat presedintele.

El a mai aratat ca, de multe ori, consilierii isi regasesc ideile in ceea ce el spune public si in ceea ce incearca sa impuna, "prin discutii de buna seama, guvernului si majoritatii parlamentare".

Inainte de a pleca de la eveniment, presedintele a reluat invitatia facuta, asigurand ca "este valabil anuntul cu trei".

Citeste si:

Peste asteptarile analistilor. Somajul din SUA a coborat in decembrie la 8,5%, minimul ultimilor trei ani

Cum sa faci bani ca Warren Buffett. Lista obiceiurilor de economisire care l-au imbogatit