Third Point, care detine o participatie de 5,8% la Yahoo!, se lupta pentru a fi reprezentata in board-ul companiei, pe care o considera prost administrata, si cere ca Thomson sa fie concediat imediat, dupa ce a afirmat in mod fals in CV ca este licential in IT.

Conducerea Yahoo! analizeaza situatia, scrie Bloomberg.

Third Point a dezvaluit discrepantele din CV-ul lui Thomson saptamana trecuta si reclama faptul ca Yahoo! nu a reactionat in mod adecvat. Disputa se adauga celorlalte probleme cu care se confrunta operatorul de internet, care incearca sa isi creasca profitabilitatea si sa opreasca scaderea numarului de clienti.

Schimbarile de la boardul Yahoo!

Thomson, care a lucrat la EBay, a devenit director general al Yahoo! in ianuarie, dupa concedierea lui Carol Bartz, care nu a reusit sa protejeze compania de concurenta Google si Facebook.

"Este clar daca cineva are sau nu o diploma, ca este o minciuna deliberata, iar singurul motiv este crearea unei imagini personale nereale. Board-ul ar trebui sa analizeze capacitatea sa de a conduce compania si ce exemplu da celorlalti din companie", a declarat Janise Bellace, profesor de studii juridice si etica in afaceri la Wharton School, Universitatea din Pennsylvania.

Thomson a sustinut in CV ca este licential in computere al Stonehill College, dar institutia a inceput sa acorde diplome in acest domeniu la patru ani dupa ce acesta a absolvit. Thomson este licentiat in contabilitate la universitatea respectiva.

Directorul general al Third Point, Daniel Loeb, a dezvaluit informatia intr-o scrisoare adresata conducerii Yahoo!.