"In mentalitatea noastra, intai de toate se negociaza salariul inainte de a-ti dovedi competentele. Poti sa discuti de salarizare dupa ce dovedesti intr-adevar ca esti competent si aduci un plus de valoare acolo unde esti. Dupa aceea, poti sa negociezi fiindca angajatorul are nevoie de tine si va fi dispus sa negocieze. Sfatul meu pentru someri este sa se pregateasca bine intr-o anumita meserie si dupa aceea sa negocieze, la sange, salariul", a spus Botis, citat de Mediafax.

In opinia ministrului Muncii, un strungar, de exemplu, poate dovedi intr-o luna daca este productiv, dar un director are nevoie de trei luni.

"Pentru perioada de proba poti sa accepti o anumita salarizare, dar dupa aceea, daca iti dovedesti competentele, poti sa renegociezi fara probleme. Sunt anumite meserii in care nu iti poti da seama daca esti bun sau nu intr-o luna si atunci ai nevoie de o perioada mai lunga. De exemplu, un manager. Deciziile lui se vad dupa trei-patru luni, nu se vad imediat", a spus ministrul Muncii.

De profesie inginer mecanic, Botis a declarat ca si-ar fi putut gasi cu usurinta un loc de munca la bursa organizata de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud unde mai multi angajatori i s-au plans ca nu gasesc persoane calificate in meseriile de care au nevoie.

Vezi AICI cum si-a cautat ministrul Muncii loc de munca atunci cand a fost somer!

Citeste si:

Ioan Botis: Codul Muncii si legea zilierilor vor crea 200.000 de locuri de munca in 2011 VIDEO