El este Neculai si are 41 de ani. Un om care pana nu demult dormea pe strada. De curand insa a avut o idee geniala. Ca sa gaseasca de lucru si-a facut pagina pe Facebook, ajutat de un trecator. Deocamdata, nu o acceseaza, pentru ca nu are bani sa-si cumpere un calculator si, pana acum, nici n-a vazut vreodata cum arata unul. Insa si-a lasat acolo numarul de telefon si, de atunci are de lucru.

"M-a filmat un baiat. In doua zile, stiti cata lume am avut... cel putin 50 de oameni care m-au sunat", povesteste el.

De regula Neculai ia cartoane din curtile oamenilor sau supermarketuri si le vinde la centrele de colectare.

"- Ce mai faceti domnisoara, cum merge treaba ? Niste cartoane aveti pentru mine?
- Am, stai numa o secunda sa ti le aduc, astea sunt. Nu-s asa de multe."

Cel mai bun prieten al lui este...caruciorul fara de care n-ar putea sa-si castige painea. Asa ca l-a decorat cu...cinci stele. "Aici am cinci stele si aici trei stele, ca-n reclama, sa vada lumea ca-s cinstit."

Nu-i usor sa cari sute de kilograme de cartoane pe zi, la -15 - 20 de grade, si sa traversezi strada cu o asemenea incarcatura. Dar Neculai se descurca.

De cand are cont pe Facebook, Neculai a devenit o vedeta la Cluj. Asa ca si-a facut rost si de o camasa alba si o cravata.

"- Ma fii atent ca te vede tot Bucurestiul mah...
- Stiti ca si-a facut reclama pe internet ?
- Hai, lasa-ma...Bravo ma, mergi tot inainte ca in Romania se munceste, nu se fura."

"Cand l-am vazut pe Neculai al meu, am ramas surprins. Am vazut ca acolo sunt 1.900 de oameni interesati de soarta lui", spune Ioan Sipois, prieten de-al lui Neculai.

Pentru Neculai viata s-a schimbat. Nu mai sta pe strazi pentru ca a reusit sa stranga bani ca sa-si inchirieze o camaruta. Si stie ca atata vreme cat are de munca, nu se va intoarce sub cerul liber. "Nu-ti curge mancarea din cer. Daca stai, nu-ti curge..."