In ziua in care Guvernul iÈ™i va asuma raspunderea noi vom fi in jurul Parlamentului, intr-un lant uman. O delegatie formata din sindicalisti si pensionari va fi prezenta la lucrari, iar in tara vor fi organizate pichete, cu mesaje dedicate dumneavoastra”, se arata intr-o scrisoare deschisa pe care Blocul National Sindical (BNS) a trimis-o parlamentarilor.

Organizatia sindicala atrage atentia parlamentarilor sa fie dispusi sa vorbeasca cu oamenii care i-au ales, bugetari si pensionari, si sa le sustina interesele in Parlament.

Vor sa va vada la fata si sa va transmita mesajele lor in cel mai direct mod cu putinta. Vor sa discute cu dumneavoastra despre masurile de austeritate aruncate de Guvern pe spatele celor mai sarace categorii si vor sa va spuna ce asteapta de la dumneavoastra, fie in momentul in care fie Guvernul va veni in Parlament sa isi asume raspunderea pe pachetul de legi ce transpune in practica memorandumul cu FMI, fie la depunerea unei motiuni de cenzura”, sustine BNS.

Dupa mai multe runde de negocieri esuate, sindicatele se pregatesc sa declanseze greva generala in 31 mai, sectorului bugetar alaturandu-se si angajatii din mediul privat.

Presedintele CNSLR Fartia , Marius Petcu, declara ieri, la finalul discutiilor de la Finante, ca sindicalistii intentioneaza ca in ziua motiunii sa faca un lant uman in jurul Parlamentului si sa blocheze intrarile, iar greva generala din 31 mai ar putea continua cu greve succesive in mai multe domenii.

Angajatii din transporturi, respectiv CFR, Metrorex, RATB si Tarom, discuta, de asemenea, posibilitatea unei greve comune in 31 mai, care sa paralizeze traficul atat in Bucuresti, cat si in tara.

Si transportul rutier va fi blocat pe 31 mai. Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) a anuntat, astazi, ca va opri activitatea la in ultima zi a lunii mai, cand sindicalistii vor fi in greva generala, astfel ca microbuzele care opereaza curse judetene si interjudetene nu vor mai circula.

"FORT anunta ca, odata cu transportul feroviar, si activitatea in autogari va fi oprita. Astfel, toate microbuzele ce efectueaza curse judetene si interjudetene nu vor mai opera pe trasee", a declarat presedintele organizatiei, Augustin Hagiu.

Dupa intalnirea de ieri cu sindicatele, premierul Emil Boc a convocat, astazi, o intalnire si cu reprezentantii patronatelor, care au avizat favorabil scrisoarea de intentie catre FMI, dar cu unele amendamente.