Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hosu, a declarat ca, pana luni, fiecare confederatie isi va consulta membrii in privinta viitoarelor actiuni de protest, urmand ca liderii tuturor confederatiilor sa aiba o noua intalnire, luni, cand vor decide o strategie comuna si planul pentru viitoarele actiuni de protest.

"Nu garantez ca data de 7 octombrie va mai ramane in picioare pentru ca nu stim daca vom avea timp sa adunam 70-80 de mii de oameni asa cum ne dorim. Am putea prefera amanarea datei astfel incat actiunile pe care le gandim sa poata fi materializate", a spus, arandul sau, liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, citat de Mediafax.

Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a precizat ca decizia privind stabilirea calendarul comun de proteste va fi luata luni, intrucat este asteptata si hotararea CSAT, sindicalistii precizand ca nu este exclus "sa apara surprize".

"Ne asteptam la restrictionarea unor drepturi sindicale sau la desfiintarea unor structuri sindicale", a declarat Costin.

In ultima perioada, CNSLR FRatia, Cartel Alfa si BNS au organizat actiuni de protest individuale la care au participat cateva mii de persaone din partea fiecarei confederatii.

Cea mai virulenta actiune de protest a fost cea din 24 septembrie, cand politistii au iesit in strada si au organizat un mars neautorizat spre Cotroceni. In urma protestului, atat presedintele cat si premierul au renuntat la serviciile de escorta ale Politiei, iar ministrul Internelor, Vasile Blaga, a demisionat.