La fenomenul "spionajului" in companii contribuie o armata de oameni de HR care incearca sa-i convinga pe executivi de ce merita sa renunte la o pozitie "calda" dintr-o companie mare, cu un salariu mai mic decat media pe piata, pentru o functie mai mare, intr-o companie mica, antreprenoriala, dar pe un salariu mai mare. Si invers, noteaza Ziarul Financiar.

Cu ce argument vin recruiterii la candidatii de la concurenta atunci cand fac inlocuiri la nivel de management? Au companiile succesori pregatiti sa preia in orice moment atributii de management? Cat costa inlocuirea unui manager? Cum sunt sanctionati managerii care nu si-au format succesori? Cum cantaresc cei "vanati" propunerile de la concurenta?
Saptamana trecuta, grupul italian Intesa Sanpaolo l-a numit pe Ezio Salvai, 59 de ani, la conducerea filialei locale Intesa Sanpaolo Bank Romania dupa ce pozitia a fost ocupata de un interimar - Armando Sala, director general adjunct responsabil cu creditarea - pentru o perioada de sase luni.

Tot saptamana trecuta, Adrian Tanase, 36 de ani, a preluat functia de director general al societatii de administrare ING Investment Management Romania dupa ce interimatul functiei a fost asigurat din 2010 incoace de Balazs Benczedi, responsabil cu biroul ING Investment Management din Ungaria.

La inceputul lunii, Dan Oprescu, 45 de ani, a revenit in cadrul Unilever South Central Europe, pe functia de director de marketing, dupa ce anterior mai lucrase in cadrul producatorului de bunuri de larg consum, dupa ce in ultimii ani a preferat sa lucreze in companii precum JTI sau Hochland.

Citeste mai multe despre ce inseamna sa recrutezi top-manageri pe www.zf.ro