Surse din partid declarau ca premierul Emil Boc a mers dimineata la Cotroceni cu propunerea ca Sulfina Barbu, ministru al Mediului in Guvernul Tariceanu pana la plecarea PD din Executiv, sa preia portofoliul Muncii.

Alte surse politice aduceau, insa, in discutie si numele fostului consilier prezidential Sebastian Lazaroiu, dupa intalnirea dintre premier si presedinte.

Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a lui Sebastian Lazaroiu in functia de ministru al Muncii, acesta depunand juramantul la Palatul Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu a semnat, in 28 aprilie, decretul de eliberare din functia de consilier prezidential a lui Sebastian Lazaroiu, raporturile de munca ale acestuia cu Administratia Prezidentiala incetand de la 1 mai, prin acordul partilor. 

Sebastian Lazaroiu a ocupat, din martie 2007 pana la 1 mai 2011, pozitia de consilier prezidential, la Departamentul de Planificare si Analiza Politica al Administratiei Prezidentiale.

La momentul anuntului privind eliberarea sa din functie, Sebastian Lazaroiu preciza ca doreste sa se dedice analizei politice si ca nu vrea ca analizele sale politice sa fie asociate institutiei prezidentiale.

"Sunt constient ca exista anumite constrangeri institutionale firesti in formularea publica a unor analize politice din pozitia de consilier prezidential. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac sa fie asociate institutiei prezidentiale", spunea Lazaroiu, precizand ca a fost o onoare sa lucreze cu presedintele.

Odata cu numirea sa la Munca, Lazaroiu va face parte din Guvernul lui Emil Boc, desi a fost de-a lungul timpului un critic al acestuia si s-a pronuntat de mai multe ori in favoarea unui premier technocrat, scrie Mediafax.

Cel mai recent, la 16 mai, Sebastian Lazaroiu declara ca ratiunea ar trebui sa il indemne pe Emil Boc sa lase locul unui tehnocrat la Guvern, el apreciind ca pentru restructurarea regiilor este nevoie de "un technocrat, fara mama, fara tata".

Totodata, Sebastian Lazaroiu este cel care a lansat, in decembrie 2010, ideea aparitiei in anul 2012, a unei noi formatiuni, pe care o numea "Alba-ca-zapada".

’Alba-ca-Zapada’ va fi conceptul-cheie al anului 2012. Unii il inteleg ca pe o noua formatiune politica, altii ca pe un vechi partid, radical transformat. Eu l-as intelege mai degraba ca pe o schimbare fundamentala in ordinea sociala si institutionala. Esecul marilor agregate, fie ca vorbim despre state, banci sau corporatii, are consecinte dramatice asupra democratiei elective. Sobrietatea, cumpatarea si competitia onesta vor domina populismul, clientelismul lenes si risipa vesela din administratie. Societatea a intrat deja in alerta. Si isi va gasi propriile forme de veghe", sustinea Lazaroiu.

Numele lui a fost vehiculat in vara anului trecut pentru sefia TVR. Pana sa ocupe functia de consilier in cadrul Administratiei Prezidentiale - care l-a si adus in atentia mass-media - Lazaroiu a lucrat ca sociolog.

Portofoliul de la Ministerul Muncii a ramas liber dupa ce fostul ministru Ioan Nelu Botis a demisionat, in aprilie, in contextul scandalului legat de angajarea sotiei sale intr-un proiect european. De atunci, interimatul a fost preluat de premierul Emil Boc.

Citeste si:

Joburi de vara in strainatate! Europenii angajeaza zeci de mii de romani in turism, industrie si agricultura

Bechtel isi muta utilajele din Romania. Lasa mostenire 52 de km de autostrada, in 7 ani de contract pagubos. Cat pierde in continuare statul roman

Saracii sportivi bogati. Cu cat le-a scazut averea celor mai instariti jucatori